sâmbătă, 19 septembrie 2009

Alb...negru...


De ce alb si negru?
De ce bine si rau?
Oricum a fost creata lumea, la inceput a fost doar bine. De ce e si rau? Nu e doar un cuvant, nu se intampla rau pentru ca ai facut bine. Daca faci bine primesti bine, daca faci rau primesti rau. Cauza? ... NOI
Cauza e indiferenta si lasitatea noastra. Uneori nu avem indrazneala sa spunem ce simtim. Stim ca cele 3 lucruri cel mai greu de spus sunt : Te iubesc, Imi pare rau si Ajuta-ma si ca este mai usor sa declari ce simti in scris decat sa o spui cuiva in fata, dar ar avea mai multa valoare daca o spui in fata. Facem totul pentru ca asa am vazut la altii...se merge pe premisa "Daca ei sunt asa, eu de ce sa fiu altfel?"...si apare notiunea de "turma".
De ce sa nu citim??? Pentru ca NU...ce? ma face mai destept in fata lumii daca am citit o carte? Si asa e...acum daca spui ca ai citit o carte si ti-a placut spun ca esti fraier, ca iti pierzi timpul si ca nu te ajuta la nimic. NU!
Fa-o pentru tine...
Pierde-ti timpul...pentru tine...
Ne pierdem puterea si increderea in noi uneori. Poate ca ar trebui sa invatam sa spunem NU lucrurilor care ne fac sa stam pe loc sau, mai rau, sa coboram...e vorba de lucrurile alea care te fac membru in grupul celor care se "distreaza"...
Parca am fi piese intr-un joc. Suntem pozitionati intr-un loc si intr-un fel si stationam, facem jocul.
Nu e vorba de toti. Unii au vise si sunt puternici in fata multor ispite, altii nu, sau poate sunt, dar e mai cool daca esti ca ei si spui DA...

2 comentarii:

e.robertul spunea...

hhahaha ce frumos text ai spus...ai plecat de la o idee si ai ajuns la alta...mijto de tot!

in primul rand de ce sa spui cuiva te iubex multumex si ajuta mm...astea sunt chestii care ar trebui sa se intample automat, te iubesc trebuie demonstrat si nu spus, multumex trebuie arata nu neaparat spus, si ajuta mm e un orgoliu prostesc... teoretic ar trebui sa spui ca ai o problema si sa ti se intinda mana...
trecand peste...
in viata tre sa faci ce vrei cum vrei indiferent de cercurile in care o sa apartii sau din care o sa dispari...
cel mai important e sa faci absolut tot ce ti doresti ce te face fericit si implinit... in cazut tau la feminin:))
ps:evolutia daca nu exista... spiritu de turma nu o sa ti redea decat o fericire falsa...nu cu adevarat...dar din pacate daca tii drumu turmei o sa te regasesti si o sa ajungi sa te bucuri de asa ceva!
ura!

- spunea...

@robertul - "te iubesc" in prima faza nu se zice se demonstreaza aici ai dreptate, dar dupa ce relatia trece de un anumit punct TREBUIE sa-l zici (evidend daca-l simti), de ce sa-l zici ?! e simplu pentru ca e suntem oameni vrem sa avem incredere in fiinta de langa noi, si bineinteles orgoliul din noi is spune cuvantul.
Multumesc ... un cuvant foarte greu uzitat in zilele noastre de ce ?! pentru ca tindem sa credem ca e un lucru injositor, dar eu sunt fan la ridicarea prin decadenta!
Ajuta-ma ?! huh ? vreau sa cred ca pot sa ma descurc si singur de ce am nevoie de ajutorul tau !?
Orice om are nevoie de ajutor, ca inseamna doar un sfat ca inseamna un prieten pe care-l tii o ora la telefon ca sa-i expui ce te doare, tot ajutor este! sa intinzi mana si sa ti se ofere ajutor ?! frate in ce lume te crezi !? eu zic ca traiesti undeva intr-un sat in Anglia unde traiesc doar doua persoane.
"in viata tre sa faci ce vrei cum vrei indiferent de cercurile in care o sa apartii sau din care o sa dispari..." - flash news! ... in viata nu faci mereu ce vrei ... ca sa ajungi sa faci ce vrei trebuie sa faci si ce nu vrei !
Sunt de parere ca trebuie sa faci orice e necesar in viata ca sa poti sa te bucuri de tine ca persoana !lume te crezi !? eu zic ca traiesti undeva intr-un sat in Anglia unde traiesc doar doua persoane.
"in viata tre sa faci ce vrei cum vrei indiferent de cercurile in care o sa apartii sau din care o sa dispari..." - flash news! ... in viata nu faci mereu ce vrei ... ca sa ajungi sa faci ce vrei trebuie sa faci si ce nu vrei !
Sunt de parere ca trebuie sa faci orice e necesar in viata ca sa poti sa te bucuri de tine ca persoana !

PS: daca ai gasit definitia la "fericire falsa" sau "fericire adevarata" te rog impartaseste cu noi a ta cunostinta divina !

PS: daca ai gasit definitia la "fericire falsa" sau "fericire adevarata" te rog impartaseste cu noi a ta cunostinta divina !